makijaz arabski

makijaz arabski

Nawet na nasiona wysokiej jakości, dobrze jest przejść przez te etapy, zanim ich moczenia. Raz na jakiś czas, może trochę fasoli mung, które pozostaną trudne po moczeniu. Pamiętaj, aby patrzeć przez swoje namoczonych ziaren, aby znaleźć te twarde te i wyrzucić. Są mniejsze i ciemniejsze, więc nie powinien mieć żadnych problemów je zobaczyć. Wola „Brzęk”, gdy trafią na patelnię natomiast te, które zostały nasączone dużo wody nie będzie hałasować.

Dobrze jest namoczyć fasolę mung przez dwanaście godzin. Należy upewnić się, że woda jest w temperaturze około 70 ° C ½F. Można zdecydować, czy chcesz się rozwijać małe, słodkie kiełki mung lub duże mungs. Mali będą gotowe, gdy korzenie zyskały ¼ do ½ cale. Wielkie mungs będzie mieć od 1 do 3-calowe korzenie. W każdym przypadku należy pamiętać, aby wypłukać i osuszyć każdy 8 ½ godzin.

Supermarket Chinese Restaurant Kiełki fasoli mung

W mung kiełki widać w supermarkecie lub chińskiej restauracji najprawdopodobniej mają duże grube łodygi i korzenie. Są one hodowane dla chemikaliów i gazów w maszynach 500-litrowych. Twoje rodzimych kiełki nie będą tak wyglądać. Można jednak dostać jakieś grube korzenie za pomocą sprouter które wysysa z dna. Ponadto, trzeba być ostrożnym, zakłócając nasiona i kiełki podczas płukania. Ziarna muszą pozostać nieruchomy. Chcesz, aby utworzyć masę, która nie może być przeniesiony. Ponadto, będziemy chcieli, aby wypłukać dłużej i przy niższym ciśnieniu wody. Jeśli płukanie w zlewie, możesz spróbować opryskiwacza w ciągu pierwszych dwóch do trzech dni, aż korzenie tworzą solidną masę.

Twoje kiełki będą gotowe do zbioru od 8 do 24 godzin po ostatnim płukaniu. Spuścić je dokładnie. Umieść swoje kiełki w plastikowej torbie i umieścić je w lodówce. Można spodziewać się 2 do 1 uzysku dla krótkich i słodkich mungs; Jednak wydajność dla dużych i grubych mungs może być tak wysoka jak 3,5 do 1.

Mungs są najczęściej spożywane kapusty w świecie. Jak już wspomniano powyżej, kuchnia azjatycka wykorzystuje je szeroko. Ponadto, są one najlepszym Kiełbik do gotowania. Istnieje wiele przepisów kulinarnych z wykorzystaniem kiełki fasoli mung. Można je znaleźć w Internecie lub w książki kucharskie, które koncentrują się na chińskim jedzeniem lub na przygotowanie kiełki do jedzenia.

makijaz arabski

Do sukcesu kiełkowania,

Omid

Próbował, próbował, Served – Misja

Nasza misja jest jasna i prosta. Chcemy doprowadzić najdokładniejsze, wysoką jakość i rzetelną informację o surowe i Living Food and Sustainable Living. Osiągnięcie dobrego stanu zdrowia powinno być łatwe i dostępne dla wszystkich, a my chcemy, aby było łatwiej, aby mieć do niej dostęp. Im więcej wiemy, tym bardziej możemy zatroszczyć się o nasze życie i podjąć kroki w kierunku zdrowszego jeden!

Artykuł dzięki: